Interieur als landschap

Het verhaal van Tretford,

Tretford maakt hoogwaardige vloerbedekking met natuurlijke grondstoffen en gerecyclede materialen. Wij zorgen goed voor de natuur, de Kasjmir geiten en onze medewerkers. Want die leveren en produceren de unieke kwaliteiten van onze tapijtproducten.

Puur natuur aan uw voeten

Onze tapijten worden bijna uitsluitend  met natuurlijke en/of gerecyclede grondstoffen geproduceerd.  Dit merkt u natuurlijk aan hoe het tapijt voelt. Echt. Puur. Geitenhaar, scheerwol, jute en econyl behoren bovendien tot de minst belastende grondstoffen in de tapijtindustrie. Goed voor lichaam én geest.

Respect voor mens & dier

Wij behandelen mensen en dieren met het grootste respect; onze belangrijkste grondstoffenleveranciers zijn geiten en schapen. Dit zijn onze helden. En zo behandelen wij ze ook. Wij vinden het belangrijk dat ‘onze’  dieren een optimale verzorging krijgen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Zo worden onze geiten alleen geknipt en gekamd als de temperatuur dat toelaat.

Net zoveel aandacht gaat uit naar onze medewerkers. Wij zien er op toe dat aan ons productieproces op geen enkel moment kinderen deelnemen en dat onze medewerkers onder uitstekende omstandigheden hun werk kunnen verrichten.

Kwaliteit voor een heel leven

Al meer dan 50 jaar verwerkt Tretford Kasjmir geitenhaar en zuiver scheerwol in zijn tapijten. Materialen die door moeder natuur gedurende miljoenen jaren zijn geperfectioneerd.  Onze tapijten hebben hierdoor een uitzonderlijk lange levensduur, voelen natuurlijk aan en hebben tal van gezonde effecten op het binnenklimaat van uw woning. Genieten van Tretford kan een leven lang door de vele variatiemogelijkheden en de uitzonderlijk lange levensduur.

Oneindige mogelijkheden in Kleur en patronen

Tretford Tapijt is een van de weinige natuurlijke tapijtsoorten die in 64 kleuren kan worden geleverd. Door ons unieke productieproces rafelt Tretford Tapijt niet bij het snijden en kan het vrijwel naadloos worden gelegd. Hierdoor zijn de individuele mogelijkheden in legpatronen onbegrensd en is Tretford flexibel in zijn toepassing. Geef uw creativiteit de vrije loop!

Tretford – van geit tot tapijt
Getagd op: